2018. április 12., csütörtök

Választási csalás 13+1 pontban, egy informatikus szemével


Azoknak szól a cikk, akik nem hisznek abban az elméletben, miszerint a Fidesz elcsalta a 2018-as választásokat, vagy hisznek benne, de szeretnének tisztán látni, valójában mi történhetett! 


Update: 2022-ben, a választások előtt újra nyilatkoztam a témáról, megtalálható itt:
Mérleg Nyelve: Választási csalás

Teljesen igaza van azoknak, akik más okokat is keresnek és találnak az ellenzék vereségére. Igen, rengeteg tájékozatlan, megtéveszthető választó van, akiket ijesztegetni lehet fantomellenségekkel, elnéznek minden lopást, és elhisznek minden hazugságot, és ez mélységesen kiábrándító. És igen, súlyos tévedésben volt az ellenzék, amiért külön-külön próbáltak szembeszállni a túlerővel, az egyéni stratégiáját erőltette mindegyik párt, összefogás helyett.

De!

Azért kell mégis tisztán látnunk az esetleges csalás kérdésében (és nem elintézni az egészet egy legyintéssel), mert nagyon nem mindegy, hogy a valós eredmény 40% volt a Fidesznek, vagy 48%. Az előbbinél ellenzékbe, majd jó eséllyel börtönbe vonulhat az egész csapat, az utóbbinál teljhatalommal uralkodhat felettünk.

A kettő közötti különbség 8%, azaz kb. 400 ezer szavazat. Soknak tűnik? Nézzük csak!

1. Eleve elviselhetetlen médiafölényük van (ahogy ezt a nemzetközi megfigyelők is aláhúzták), többnyire közpénzből finanszírozva, vagy lopott pénzből létrehozva és fenntartva (miközben agresszívan legyalulták most már majdnem a teljes független sajtót). Ilyen körülmények között vajon egyenlő esélyük van a pártoknak eljutni a vidéki emberek millióihoz? Hazugságokat terjesztve az ellenfelekről (tévében, rádióban, újságokban, plakátokon, interneten), miközben a bemocskolt ellenfelek nem kapják meg a lehetőséget, hogy akár csak reagáljanak a hamis vádakra, ez így tisztességes? Vajon jelenthet ez néhány százezer plusz szavazatot? Attól még, hogy sajnos már régen hozzászoktunk, ez még bizony a választási csalás kategóriája a javából! Ezt külön is szeretném aláhúzni még egyszer mindazoknak (ellenzéki politikusoknak, politológusoknak és szakértőknek), akik arról nyilatkoznak vasárnap óta a sajtóban, hogy ha voltak is gyanús esetek, a Fidesz győzelme nem ezen múlott, és nem kérdőjelezhető meg.

2. Erőszakosan, önkényesen, konszenzus nélkül megváltoztatták a választási törvényt, hogy 48%-al is (de 4 éve 44%-al is) 67%-os parlamenti többségük legyen, azaz ne legyen felettük semmi kontroll. Ha arányos rendszer volna, még ezzel a 48%-al is kisebbségbe szorulnának, az új kormány felállíthatna egy független ügyészséget a 8 év összes sötét Fideszes lopásának kivizsgálására, és máris óriási bajban lennének.

3. Persze nagyon kevesen mernek kibeszélni, de egyértelmű, hogy a közalkalmazottak (sok százezren, mind választójoggal) meg vannak félemlítve, és a Fideszre kell szavazniuk (mindannyian láthattuk, milyen szorgalmasan osztogatták a migránsos videókat is a kampány során, feltehetően nem mind meggyőződésből). Megvannak rá a bejáratott módszerek, hogy a szavazatukat leellenőrízzék (láncszavazás, fénykép a leadott szavazatról).

4. Ugyanez igaz a közmunkásokra, ők sem kevesen vannak (közel kétszázezren), még kiszolgáltatottabb élethelyzetben.

5. Ugyanez igaz a roma társainkra, ők is sok százezren vannak, sokszor könnyen megfélemlíthető vagy egy zsák krumpliért megvásárolható emberek. Számtalan eset volt dokumentálva most is, hogy szervezetten viszik őket, amikor egy újságíró próbálta bemutatni, még a szervezőknek állt feljebb, nagyon erőszakosan nekitámadtak és elkergették az újságírót. Életszerű az, hogy roma polgártársaink tömött sorokban, szabad akaratukból igyekeznek további felhatalmazást adni pl. Farkas Flórián kiváló munkájához? Összeadva már, hány szavazatnál is tartunk az összes pont alapján?

6. Az ukrán "vendégnyugdíjasok" esete. Igaz, hogy csak néhány ezer, legfeljebb 20 ezer szavazóról van szó (tegyük hozzá: most még, hiszen csak most debütált a módszer, majd nézzük meg mennyien lesznek 2022-ben), de az eset pontosan rávilágít a gátlástalanságukra: disznóólba bejelenteni embereket, egy romos házba 200 embert, majd a választáson busszal hordani őket, aztán szegények megérnek segítséget kérni a cirill betűk miatt, mert nem tudják, melyik a Fidesz: mi ez, ha nem egy orbitális csalás? (Ha nem hiszed: Hír TV) Bele egyenesen az arcunkba, ország-világ szeme láttára. Ha ezt gond nélkül megcsinálják, akkor miért kételkedünk abban, hogy adott helyen, ahol nincs kontroll, simán átírják az eredményeket?

7. Határon túli magyarok levélben szavazása. Előtte évekig a mi adóforintjainkból támogatják őket. Konkrétan efölött az ellenzéknek semmi kontrollja nincs, gátlástalanul visszaélhetnek számtalan módon, halottak nevében küldhetnek be szavazatot, kedvükre érvényteleníthetik azokat a lapokat, amik nem tetszenek nekik, stb. A végeredmény: a beérkező lapok 15%-át megsemmisítik (formai okokra hivatkozva), mit ad isten, a fennmaradó szavazatok 95%-a a Fideszé. Újabb kb. 200 ezer szavazat. Mennyinél tartunk már összesen?

8. Külföldön dolgozók szivatása. Nem elég, hogy egy szándékosan agyonbürokratizált adminisztráción kell keresztülverekedned magadat, nem elég, hogy el kell utaznod mondjuk Manchester-ből Londonba, nem elég, hogy órákat állsz az esőben a sorban, 7 órakor becsukják az orrod előtt az ajtót, mert csak. Ez így rendben van? Jogorvoslat: nincs. Kérdésem: amennyiben meghallja a kormány az ellenzék követelését, miszerint külföldön dolgozó honfitársaink is levélben szavazhassanak, elképzelhető-e, hogy a mostani 58 ezer helyett mondjuk 580 ezren szavaztak volna, méghozzá döntő mértékben a kormányváltásra? Tehát nyugodtan hozzáadhatsz az eddigi összesített számhoz még néhány százezret.

9. Sokan jelezték (ki tudja, hányan lehetnek összesen, mindig csak egy töredék meri névvel vállalni), hogy mozgóurnát kértek, kaptak is róla visszajelzést, hogy rendben, aztán hiába várták egész nap. Jogorvoslat: nincs. Ugye hallottatok már a Kubatov-listáról? Valószínűleg nem bízták a véletlenre, kihez felejtenek el odaérni.

10. Ugyanígy többen jelezték, hogy 100%-ig biztosak benne, hogy egy adott pártra adták le a voksukat, a szavazóköri eredményben az adott párt mellett azonban 0 szerepel. Ez vajon hogyan lehet, és hány szavazat semmisült így meg? De ez csak a jéghegy csúcsa, ha a számokat nem x-ről 0-ra, hanem x-ről y-ra (y tetszőleges pozitív szám) korrigálták lefelé, akkor nyilván fel sem merül hasonló reklamáció, pedig így is elvesznek szavazatok. Hány szavazat veszett így el, mi rá a magyarázat? Jogorvoslat: nincs.

11. Egy fura választási szabály miatt, amennyiben az urnába pluszban (azaz a voksolók számán felül) kerülnek be listás szavazatok, akkor valamennyi párt eredményéből le kell vonni a plusz lapok számát. Azaz ha valaki bedob az urnába 20 darab Fideszes lapot (simán megoldható még szigorú ellenzéki felügyelet mellett is, csak a boríték mögé kell rejteni a jó előre gondosan lepecsételt és kitöltött lapokat), akkor 7 ellenzéki párt esetén összesen 140 ellenzéki szavazat megy a kukába, miközben a Fidesz marad ugyanannyi. Már bőven 200 fölött jár a feltárt esetek száma, nagyrészt egy irányba mutatva, és nem minden esetben fogták magukat vissza 20 lapnál, maradjunk annyiban. Hogy ez összesen mennyit hozott a Fidesznek, senki sem tudja, lehet találgatni.

12. Több száz szavazatot egyszerűen elvesznek valamelyik ellenzéki párttól, és beírják valamelyik kamupárt neve mellé. Több eset is feltárásra került már, van olyan szavazókör, ahol a Jobbik 0 szavazatot kapott, míg a Netpárt kétszázvalamennyit. Mondjuk erre legalább van még esély, hogy jogorvoslattal élve kijavítják majd. Ha ennyire nyilvánvalóan döbbenetes hibák előfordultak nagy tömegével, hogyan bízhatunk többé a rendszer egészének megbízhatóságában, működésének tisztaságában?

13. Arra is számtalan példa van, hogy egy ellenzéki jelölt egyéniben több száz szavazatot kap, míg listán a pártja 0-t. Ez vajon mennyire életszerű? Miért nem adott rá senki hiteles magyarázatot? Hogyan fordulhat elő, mennyi szavazat került így elcsalásra?


Lehetne még hosszan sorolni, a legfontosabbakat talán összeszedtük (ami még kimaradt például: visszalépett ellenzéki jelölteket elfelejtenek kihúzni, külföldre nem érnek oda időben az ívek, rossz bélyegző miatt érvénytelenített ellenzéki szavazatok, a nemzetiségi listákkal való bűvészkedés, a Fideszes számlálóbiztos "elfelejti" lepecsételni az ellenzéki választó szavazólapját, nem kap valaki időben visszajelzést az átjelentkezési kérelméről, stb.). Több ezer tehát a gyanús ügyek száma, és szinte mind a Fidesz felé billentik a mérleg nyelvét. Igyekeztem tényszerűségre törekedni, de nincs módomban mindennek utánajárni, így kisebb pontatlanságok lehetnek az adatok között, a lényegen azonban ezek nem változtatnak. A felsorolt pontok szinte mindegyike alaposan dokumentált, nyilvánvaló bizonyítékok vannak rájuk bőséggel. Már eddig is látható, simán összeharácsolható a szükséges 400 ezer, ami nélkül egészen máshová menne most a díszes banda, de nem a teljhatalomba. De még csak most jön a lényeg. Az eddigi pontokat alighanem már régóta alkalmazzák, csak nem ennyire durván, hogy ennyi visszaélés lásson napvilágot (idén úgy látszik minden módszert ki kellett maxolni, mert tudták pontosan hogy mennyire ellenük fordult a közhangulat). Valószínű mindezekkel együtt érték el már 4 éve is a kétharmadot, 2,1 millió szavazattal. Csakhogy! Úgy néz ki, hogy idén mindez együttvéve sem lett volna elég, a rekordszámú ellenzéki szavazó miatt a 2,1 millió most kevés lett volna, a Fidesz bukását hozta volna. Ezért be kellett vetni a csodafegyvert, a 14. pontot is. Bizonyítani nem tudom, de nagyon sok gyanús körülmény utal rá, hogy valami ilyesmi történhetett. Nézzük őket!

14. Az ellenzéki kontroll nélküli szavazókörök eredményeinek (mintegy 5000, az összes szavazókör fele), vagy azok egy részének egyszerű meghamisítása.
A teória: a Kubatov lista alapján a pártközpontban már a kora délelőtti órákban láthatták, hogy milyen végeredmény várható nagyjából estére, hiszen óriási számban mentek választani az emberek, és ők elég pontosan be tudták lőni, hogy mi a helyzet: nagy a baj. Ekkor jött a B-terv. Rejtélyes okokból elérhetetlenné vált a választás weboldala. Eddig ilyen soha nem fordult elő, fel lehettek rá készülve, hogy mekkora forgalom lesz rajta, vajon mi lehet a háttérben?
A választ csak este kapjuk meg Pálffy Ilonától: "elromlott a számítógép" (bármit is jelentsen ez), ezért ki kellett cserélniük egy régebbi, sok éves gépre és programra. Az újságírók kérdésére, hogy ez így rendben van-e, auditálva van-e egyáltalán rajta a szoftver, jön a válasz, kérem én nyugdíjas vagyok, nem értek a számítógépekhez, az az informatikusok dolga. Képes volt ezt nyilatkozni a választásért felelős vezető! Most akkor ő irányította a választásokat, vagy néhány ismeretlen és számonkérhetetlen informatikus? Egyáltalán magyarul beszéltek azok az informatikusok vagy netán oroszul? De folytatja az elnökasszony: sajnos két kerületben még hosszú sorok állnak, amíg nem szavaz le mindenki, addig nem hozhatják nyilvánosságra az adatokat (Tóth Zoltán választási szakértő különben cáfolta ezt, hogy nincs ilyen törvény), eltarthat még órákig. Az újságírók kérdésére, hogy ki a felelős ezért, a kormányra mutogat Pálffy. Pár perccel később Kovács Zoltán kormányszóvivő ugyanerre a kérdésre, visszamutogat az NVI-re. Végül közel 4 órát kell várnunk a hivatalos eredmények nyilvánosságra hozatalára, egyből az arcunkba kapjuk: Fidesz kétharmad!

Informatikusként a leghatározottabban cáfolni tudom az e körül keringő pletykák jó részét: nem, a szoftver nem manipulálható, egyszerű adatösszegzést végez csak, utólag ellenőrízhető természetesen, és nyilvánvalóan kiderülne egy ilyen típusú csalás. Továbbá azt is cáfolni tudom, hogy más számokat írnak be a programba egy-egy szavazókör eredményeként, mint ami a hivatalos, végső jegyzőkönyvben szerepel, hiszen napokon belül az is lelepleződne. Nagyon rossz helyen keresgél mindenki, aki itt sejti a "turpisságot".

Azonban, itt jön az, ami viszont lehetséges: a kizárólag Fideszes pártkatonák felügyelete alatt álló szavazókörök vezetőit (még egyszer: akár az összes szavazókör fele, képzelhetjük, hogy 8 év mennyi helyen elég lehetett már nekik a tisztességes, független szavazatszámlálók kiszorítására), megkérjük, hogy várjanak még egy kicsit. Bevárjuk a többi (ellenzék által kontrollált) szavazókör eredményét, összesítjük, majd egy ügyes szoftver kikalkulálja, hogy mennyinek is kellene kerülnie az egyes rubrikákba a még fennmaradó körökben, hogy külön-külön hihető is legyen (és összességében se okozzan később statisztikai módszerekkel kimutatható torzulást), de azért a végén csak kijöjjön a kétharmad is. A művelet végeztével szépen bediktálják az egyes delegáltaknak a számokat, hogy melyik párt neve mellé milyen számot tessék beírni a jegyzőkönyvbe. Voilá, kész a mestermű, nincs más hátra, mint megnyomni a publikálás gombot a számítógépen, és már indulhat is a Kossuth nóta a nemzet főkeresztény rénszarvasvadászával.

Még egyszer mondom, konkrétan bizonyítani nem tudom (hogyan is tudnám egy mezei állampolgárként), de ezernyi jel utal arra, hogy ilyesmi történt, ennyi véletlen egybeesés egyszerűen nem lehetséges. Tengernyi a kérdés, megnyugtató válaszok nélkül:

  • Leáll egy milliárdokból kifejlesztett rendszer, amikor nem történik semmi előre nem látható esemény? Informatikusként ezer százalékig állíthatom, a mai technika mellett erre csak kétféle magyarázat képzelhető el: vagy valami döbbenetesen hanyag, amatőr munka vagy pedig a szándékos leállítás. Előbbi önmagában felveti a választási rendszer megbízhatóságába vetett hitet, utóbbi viszont erősíti a gyanút: netán csak ürügy kellett, hogy ki lehessen cserélni a szoftvert egy nem auditált szoftverre?
  • Tegyük fel, tényleg történt egy ilyen szerverleállás szándékolatlanul. Rengeteg aggályt vet fel önmagában, súlyosan erodálja a választás tisztaságába vetett hitet, hogy mit csinált az a rejtélyes szoftver a gépen 19 és 23 óra között. Ezért elemi érdeke lenne az NVI-nek, hogy azonnal független szakértők vizsgálhassák át a gépet, megbizonyosodva róla, hogy csupán rendeltetésszerű funkcióját látta el. Ez nem történt meg, az azóta eltelt napokban simán el lehetett tüntetni a nyomokat. Pálffy Ilona megtagadta a lehetséges bizonyítékul szolgáló logfájlok kiadását a bizottság szocialista képviselőjének, Litresits Andrásnak. Nem pont az ellenkezője lett volna az érdeke, ha tényleg rendben volt minden, hogy erről minél hamarabb meg is győzzön mindenkit?
  • Ugyanezen okból elemi érdeke lenne az NVI-nek, hogy az egyes szavazókörök jegyzőkönyveit is azonnal nyilvánosságra hozzák (ahogy ez történt minden korábbi választáson), de ez csak szerdán történik meg (akkor is csak részben), amíg bőven van idő azokat meghamisítani (ráadásul a jogorvoslati határidők is lejárnak közben). Miért nem történt meg ez sem? Pálffy magyarázata abszurdum, informatikusként egyszerűen nevetséges, hogy ezt nem lehetett még vasárnap este megoldani (kb. 3 perc alatt elvégezhető feladat egy átlagos képességű programozónak).
  • Magabiztosan nyilatkozik már 7 óra körül (4 órával az eredmény kihirdetése előtt) több kormánypolitikus és politológus is, arról beszélnek, hogy meggyengült az ellenzék, stb. Honnan tudták, önmagában a magas részvételi adatból pont az ellenkezőjére lehetett számítani?
  • Miért nem tudták megoldani a két budapesti kerület zökkenőmentes szavazását, hiszen pontosan tudható volt előre a létszám? Mindössze 2-3 plusz fülkét és urnát kellett volna üzembe helyezni. Vagy csak alibi kellett arra a 4 órás várakozásra? Pálffy elnökasszony egyébként már 20 óra után (azaz urnazárás után több mint 60 perccel) azzal a képtelen, hajmeresztő magyarázattal is előállt, hogy egyébként sincs még részeredmény, mert az idő még nem volt elég egyetlen szavazókörben sem az összeszámolásra: miközben számtalan szavazókörben, kis faluban néhány tucat ember szavazott csak, van ahol csak 10-en. Ez így hihető?
  • Az egész ország láthatta, milyen elképesztő adatokat volt képes közzétenni a részvételről az NVI ebben a kérdéses 4 órában. Hiszen az utolsó jelentés (18:30, kicsivel 68% fölött) után milliók várták izgatottan a végső, 19 órás adatot, vajon mennyivel megy 70% fölé, a szakértők 71%-ra tippeltek. Ehhez képest mindenki láthatta, hogy 19 és 23 óra között a végső adatra minimum 3 teljesen különböző verziót tett közzé a választási iroda: ezek közül több egészen döbbenetes módon jóval alacsonyabb volt, mint a 18:30-as érték! Ez pontosan alátámasztja a központi szavazatmanipuláció teóriáját. Az elnökasszony erre vonatkozó magyarázatkísérletei elképesztő módon zavarosak, ellentmondásosak, hiteltelenek.
  • Miért védték katonák az NVI épületét egész este, talán valakik tudták előre, hogy sokkolni fogja az országot a végeredmény?
  • Több független szavazóbiztos jelezte, hogy nem engedték oda őket az adatok központi betáplálásakor, a helyi választási irodákba (volt, akiket órákra óvodába zártak például, minden előzetes magyarázat nélkül). Holott a törvény szerint jelen kellene lenni nekik is. Korábban soha nem volt erre példa, most hogyan fordulhatott ez elő? Csak nem zavaró lett volna a jelenlétük a nagy akció végrehajtása közben?
  • Nem gyanús, hogy éppen pont annyi képviselőjük lett (133), ami pont elég a teljhatalomhoz? Nem gyanús, hogy pont ugyanez történt 4 éve is? Pont azon a két választáson, amikor már abszolút kontrolljuk volt a teljes választási folyamat felett? Létezik ekkora véletlen?
  • Feltétlenül ide kívánkozik a helyszínen dolgozó kollégám döbbenetes, szakmailag abszolút helytálló nyilatkozata: Klub Rádió
  • Mi a magyarázata annak, hogy ilyen Fidesz dominancia mellett a 4 év valamennyi nagyobb és fontosabb időközi választását meglehetősen fölényesen az ellenzék nyerte? Igen, mind a 6-ot! Sorban: Ózd, Újpest, Veszprém, Tapolca, Salgótarján és Hódmezővásárhely. Igen, jól látjuk: Fidesz-Ellenzék 0-6! Újpest volt csak fővárosi és Vásárhelyen volt csak teljes összefogás, azaz 4 körzetben vidéki városról és széthúzó ellenzékről, a Fidesz számára leginkább kedvező forgatókönyvről beszélhetünk. Csak nem arról van szó, hogy az ellenzék képtelen megszervezni hatékony felügyeletet egyidejűleg 10 ezer szavazókörben, de 50-et még sikerül valahogy megoldani (Vásárhelyen is csak budapesti civil önkéntesekkel sikerült biztosítani a megfelelő kontrollt). Csak nem arról van szó, hogy nagyobb médiafigyelem és hatékonyabb kontroll alatt sokkal korlátozottabban lehet csak az első 13 pontot érvényesíteni, a csodafegyvert pedig egyáltalán nem lehet bevetni?
  • Közvetett bizonyíték: életszerű az, hogy hatalmas új tömegek állnak a Fidesz mellé, miközben semmi másról nem szólt a 4 évük, csak az égbekiáltó botrányaikról? Életszerű az, hogy másfélszeres ellenzéki fölényből néhány hét alatt döntő kormányfölény lesz Hódmezővásárhelyen, ha igen, akkor vajon Kósa anyukájának 800 milliója, vagy pedig Semjén illegális háziállatvadászata nyerte-e el a kérdéses idő alatt óriási tömegek szimpátiáját a városban (merthogy más lényeges új fejlemény nem történt ebben a hat hétben)? Elhiszi ezt valaki? Életszerű az, hogy ténylegesen ekkora támogatottsága van a Fidesznek, miközben szinte kivétel nélkül minden embernek az a hétköznapi tapasztalata (igen, még vidéken is), hogy kevés kivétellel az összes ismerőse a pokolba kívánja őket?


a jeles csapat egy jeles része

Összegezve: több, mint megalapozott a gyanú, hogy a fiúk nem bízták ennek a választásnak az eredményét a választók bölcs döntésére. Pontosan tudták, miről dönt a 40% és 48% közötti különbség: nem arról, hogy ellenzékből vagy hatalomból tengetik tovább az életüket a magyar emberektől ellopott pénzből szerzett kastélyaikban, stadionjaikban, medencéikben, luxusvadászatokon, helikopteres túráikon, ibizai luxusprostik között, hanem arról, hogy szépen kézenfogva börtönbe vonulnak (netán elmenekülnek az országból), vagy pedig továbbra is teljhatalmat gyakorolnak fölöttünk, amit felhasználva végképp szétzúzhatják az ellenállás megmaradt bástyáit. A totális megsemmisülés vagy a totális győzelem volt tehát a tét.


Nem bízhatták a véletlenre. Nem is tették, a jelek szerint.



Oszd meg, jusson el minél több emberhez!



UPDATE!
Láthatóan nem hagyja nyugodni a magyar embereket a csalás témája, elképesztően sokan osztanak meg róla mindenféle információkat, teljesen hibás elméleteket is, de a megalapozott gyanút erősítő eseteket is. A legnagyobb izgalom talán az írásomban 11. és 14. pontként bemutatott potenciális csalási lehetőségek, azaz az érvénytelen listás szavazatok és a központilag szervezett szavazatmanipuláció körül van, hiszen a 14 pont közül talán ez a kettő jelentené a csalás legnyilvánvalóbb, legégbekiáltóbb formáját. Néhány észrevétel:
  • Rendkívül sokat árt a csalást leleplezni kivánók ügyének, ha hamis, teljesen megalapozatlan mítoszokat kezdenek el terjeszteni. Ezeket könnyedén cáfolja a másik oldal, és ezzel hitelteleníti, nevetségessé teszi a csalás mellett érvelők táborát. Ahogy az írásomban kifejtettem, a szoftver adatösszegző funkcióját kizárt, hogy megbuherálták (pontosabban elvileg lehetséges, de nagyon könnyen leleplezhető), a Fidesz igazát erősíti, aki ezt a vonalat erőlteti. Ugyanígy az ellenzék által kontrollált jegyzőkönyvektől eltérő számok bevitele sem képzelhető el, ez is lelepleződne nagyon gyorsan.
  • Feltűnő hallgatás van a csalás témakörében a központi médiában. Mintha a bugyuta bulvárhírek előbbre valóak volnának, mint országunk sorsa! A média Fidesz által uralt részében ez érthető, az elvileg független (a gyakorlatban ki tudja, hova mennyire mélyen nyomultak már be a narancsbárók) sajtó részéről viszont nagyon fájó. Ugyanez elmondható az ellenzéki pártokról is, bár az első döbbenetből felocsúdva azért rákapcsoltak, és már kezdenek foglalkozni a dologgal. Egyedül a szavazók milliói tartják életben a témát, a Facebook-on és egyéb fórumokon egymás között megosztva az információkat, esetleges bizonyítékokat.
  • Amennyiben valóban végrehajtották a 14. pontot, azaz a központi hamisítást, minden bizonnyal bizonyítani ezt már nem lehet sem újraszámolással, sem a 10 ezer jegyzőkönyv és a weboldal adatainak összevetésével, sem a számítógép átvizsgálásával. Sajnos éppen volt elég idejük arra, hogy mindezeket meghamisítsák, és az utólagos vizsgálatok mindent rendben találjanak. Mindazok, akik ezeket szorgalmazzák, a Fidesz igazát fogják erősíteni.
  • Ahogy leírtam az írásban, a statisztikai elemzések sem fogják kimutatni a manipulációt. Éppen ezért kellett az egészet központilag, egy jó előre alaposan kidolgozott szoftverrel végrehajtani (és nem a helyi Döbrögi urakra bízni a hamisítást), hogy a nagy mintás statisztikai elemzések számára elrejtsék, elsimítsák a Fidesz oldalán megjelenő plusz szavazatokat, ezzel hihetővé, megmagyarázhatóvá téve a végeredményt.
  • A végkövetkeztetés tehát: a központilag szervezett csalást utólag bizonyítani majdhogynem teljesen reménytelen. Egyedül úgy lepleződhetne le, ha a feltételezett több ezer végrehajtó Fidesz pártkatona közül többen is kiállnának vele a nyilvánosság elé, megdönthetetlen bizonyítékokkal a kezükben.


Akkor most mi legyen?

Valószínűleg örökre eldöntetlen marad a kérdés, a társadalom egy része végül abban hisz majd, hogy legfeljebb a végeredményt érdemben nem befolyásoló kisebb szabálytalanságok voltak csak, míg a másik fele abban, hogy a 2018-as választást központilag szervezve brutálisan elcsalták. Én magam nem tudok minden kétséget kizáróan állást foglalni, a cikkben csupán arra szerettem volna rávilágítani, hogy a művelet informatikai értelemben abszolút kivitelezhető, a lebonyolításához csupán kellően nagy számú fegyelmezett és "a haza védelmében harcolni kész" pártkatonára van szükség, és hogy tengernyi gyanús körülmény és kérdés merült fel a dologgal kapcsolatban, válaszok nélkül.

A cikkben felsoroltam 14 pontot. Tegyük fel egy pillanatra, hogy közülük a két legizgalmasabb, a 11. és 14. egyáltalán nem történt meg (dacára a sok gyanús jelnek). Marad még 12 pont. Ebből a 12-ből kiemelnék hetet:

  • Egyoldalú propagandagépezet, súlyosan elfogult közmédia
  • A relatív kisebbségből kétharmadot faragó, áterőltetett választási törvény
  • Közalkalmazottak százezreinek sakkban tartása, megfélemlítése
  • Közmunkások százezreinek sakkban tartása, megfélemlítése
  • Roma szavazók százezreinek manipulálása, szervezett szavazatvásárlás
  • Határon túli szavazatok kontroll nélküli felhasználása
  • A külföldön dolgozó magyarok szavazásának megakadályozása 


Erről a 7 pontról egyaránt elmondható:

  • vagy ténykérdésről, vagy számtalan bizonyítékkal alátámasztható állításokról van szó
  • százezres nagyságrendben billentik a Fidesz felé a végeredményt (külön-külön)
  • csak azért nem tekinti őket a közvélemény nyilvánvaló csalásnak, mert vagy egy erőszakosan, konszenzus nélkül elfogadott jogszabály teremt rájuk törvényes hivatkozási alapot, vagy pedig a törvénytelen gyakorlat már olyan régóta része a magyar közéletnek, hogy már kellően hozzászoktunk, és természetesnek vesszük őket


De ettől még tény: ez a hét szabály külön-külön egyesével is, de különösen együtt elviselhetetlen tisztességtelen előnyt jelent a Fidesznek, gyakorlatilag leválthatatlanná teszi őket szabad választáson. Éppen ezért elfogadhatatlanok!


Azoknak, akik a csalás miatt háborognak, azt javaslom, nem érdemes túl sok energiát fektetni a 11. és 14. pont leleplezésére, nagyon kevés eredménnyel kecsegtet, eltereli a figyelmet a többi pontról, és ha végül nem sikerül őket igazolni, az a Fidesz malmára hajtja a vizet. Helyette viszont tessék minden erővel követelni az említett 7 pontban vázolt tisztességtelen előnyök megszüntetését!



Véleményed, érved, bizonyítékod, cáfolatod van?
Kapcsolódj be a vitába!